Selecteer een pagina

Bijna is het zo ver! Hoge hakken  uit, laarzen aan…

In de winterperiode gaan de koeien niet naar buiten en is het gezellig druk in de stal. Wanneer ik er dan tussendoor loop ervaar ik de kracht en het besef dat ik met zoveel ‘dames’ goed moet opletten. Dat je vooral rustig moet zijn en blijven. Mijn klinisch blik, zorgachtergrond en ervaring komen regelmatig goed van pas.

Ik kom tot rust en geniet
Afgelopen weekend was het stralend mooi weer, nog heel even wachten en dan kunnen de koeien weer naar buiten. Een prachtig gezicht kan ik je vertellen, het lijken wel een stel pubers met al dat ongecontroleerde gespring. Na een dag werken ervaar ik het als ontspanning om het land in te gaan en de koeien in een rustig tempo naar binnen te brengen, zodat ze gemolken kunnen worden. Ik kom tot rust en geniet van de natuur waarin ik loop.
Waar ik ook naar uitkijk, is het kunnen banjeren door de stront! Eigenlijk durf ik best wel te bekennen dat ik er soms expres in spring. Je kunt je er vast wel een voorstelling van maken. Ik moet nu vreselijk lachen omdat het bijna voelt als een soort bekentenis van een jarenlang geheim.

Anders
Met een kop koffie in een luie stoel bekijk ik de 12 zwanen die vlak voor mij zijn neergestreken en aan de overkant in het land spot ik een vrouw met haar hond. Ze heeft vast niet in de gaten dat ze in een vogelbroedgebied loopt, of zou ze net als mij soms ook momenten van baldadigheid hebben. Mijn gedachten dwalen af na al mijn mooie plannen, één staat in ieder geval vast dat ik de coaching deze zomer ga geven tussen de koeien in het mooie Friese landschap. Dat ik alle vrouwen uitnodig om die hoge hakken maar eens uit te schoppen en ze te verruilen voor een paar mooie groene laarzen. Dat de mannen hun strakke pak mogen wisselen voor een hippe groene- of blauwe overall. Wanneer je belangstelling hebt na het lezen van mijn blog om eens in gesprek te gaan en de rust van het Friese landschap te ervaren, of samen met mij eens koeien op te halen. Dan ben je van harte welkom.

Tip: Deel deze blog wanneer je het idee hebt dat het voor anderen waardevol kan zijn.